perjantai 1. heinäkuuta 2016

16.6. Ruotsissa jo
Gillelejestä aamulla lähtiessämme ihastelimme lokkienpelotushaukkakuvia, jotka leijuivat vavan päässä siimassa ja lentelivät ympäriinsä oikean linnun tavoin. Varmaan tehokkaasti pitivät lokit loitolla veneistä.


Kaksi tuntia lähdön jälkeen ylitimme Ruotsin ja Tanskan välisen valtakunnanrajan ja Kapu uskaltautui sateeseen vaihtamaan kohteliaisuuslipun. Minä kyykin sprayhoodin eli roiskesuojan alla ja kuvasin vaihdon puhelimellani...Keskellä Öresundin salmea jouduimme hetkeksi hiljentämään vauhtia, kun laivaväylällä eteni pitkä hinaus


Grötvikin pieneen satamaan saavuimme kuuden tunnin ajon jälkeen. Grötvik on osa Halmstadin kuntaa, joka taas on Hangon ystävyyskaupunki. Edellisellä käynnillä v. 07 vierailimme Halmstadin marinassa, jonne täältä olisi ollut noin 5 mailin matka. Alueella ei ollut oikeastaan mitään sosiaalisia tiloja, sillä pursiseura ei ollut päässyt yksimielisyyteen kunnan kanssa jostain ympäristöön liittyvästä asiasta. Vessoja siis oli, vaan ne oli kaikki käyttökiellossa.

Ympäristö oli aika mielenkiintoinen, varsinkin Tanskan hiekkasaarien jälkeen. Pienvensatama oli louhittu kallioon, vai oliko kyseessä kivenottopaikka, josta  oli tehty venevalkama. Ulkosatamasta johti louhittu kanava valkamaan...Louhitun kanavan päässä on pienvenevalkama. Oikealla näkyvät bajamajat ja suljetut vessat...
Illemmalla kävi "satamamestari" keräämässä satamamaksun ja olisi järjestänyt meille pesumahdollisuuden. Ilmoitin kuitenkin, että jatkamme aamulla matkaa Varbergiin, joten ei ollut tarvetta, kiitos.

Ei kommentteja: