sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

20.-21.6. Getterössä ja Varbergissä

20.6. maanantai

Maanantaiaamuna  irrottauduttiin Falkenbergin satamasta puoli kymmenen maissa, melko normaaliin aikaan. Ennen lähtöä ikuistin marinan viehättävät kukkalaatikot, joissa kasvoi mansikkaa, persiljaa, ruohosipulia ja kukkia. Tuommoisen minä laitan pihallemme ensi kesänä…


Näissä ruotsalaisissa rannikkosatamissa näyttää olevan saman mallin mukaan rakennettuja rantamajoja useammassakin paikassa. Lieneekö niiden käyttötarkoitus sama kuin esim. Hangon kalamajoissa, joissa kalastajat säilyttävät tarvikkeitaan.



Matkalla oli tuulta puuskissa jopa 11 m/s, joten matkanteko oli aika heiluvaista. Keulapurje oli moottorin lisäksi käytössä tasapainottamassa keikkumista. Videolla pientä lisämakua.




Varbergin Getterön satamaan saavuimme kolmen ja puolen tunnin keikutuksen jälkeen. Vaikka olimme matkanneet vain osan päivää, emme kuitenkaan jaksaneet lähteä kuin pienelle kauppakävelylle. Tosin sen kaupan etsiminen sai meidät kävelemään hyvinkin muutaman kilometrin matkan, mikä siis oli erittäin hyvää jaloittelua meille. Illemmalla pääsimme taas saunaan, kuten täällä kesällä 09. Tosin se sauna ei taaskaan ollut kuumuudella pilattu, vaan sitkeällä istumisella sain kyllä hien pintaan.

21.6. sunnuntai

aamulla emme pitäneet kiirettä, sillä aioimme viettää vapaapäivää ja käydä tutustumassa Varbergin keskustaan. Täältä Getterön marinasta on venekuljetus puolen tunnin välein keskustan puolelle; teitä myöten matkaa olisi tullut useampi kilometri. Yhden vuorolla paatti vei meidät lahden toiselle puolelle ja viimeisellä vuorolla neljän jälkeen tulimme pois. Siinä välissä ennätimme katsastaa muun keskustan lisäksi kirkon, kylpylän ja linnoituksen. Viehättävä kaupunki, jossa olisi varmaan ollut katsomista muutakin…









Getterössä oli erikoisia betoniporsaita



Ei kommentteja: