maanantai 20. kesäkuuta 2016

11.6. Ebeltoftin niemellä

Aamulla purjehdittiin aluksi keulapurjeella Samsön länsilaitaa pohjoiseen, vaan pian tuuli kääntyi vastaiseksi ja jatkettiin motoroiden matkaa. Muutaman tunnin matkanteon jälkeen ihmettelimme  etuvasemmalla olevan niemen rannan tuntumassa näkyviä purjeita. Katsottiin ensin, että siellä on optimistijollien purjehdus, vaan pian alkoi meri täyttyä oikeista purjeveneistä, jotka kaikki rynnivät reittimme poikki kovan sivumyötäisen tuulen lennättämänä. Ilmeisesti eri luokkiin kuuluvia veneitä oli kait toista sataa, ja meillä oli vaikeuksia päästä veneletkan läpi. Vihdoin tuli senverran rakoa, että kierroksia lisäämällä pääsimme joukon pohjoispuolelle ja jatkamaan omaa matkaamme kohti Ebeltoftin niemellä olevaa Öerne-marinaa.

Vauhdikasta menoa Samsön salmella...
Öerne-loma-alueelle johtaa mereltä kaivettu väylä, oja, ja sinne noustaan sulussa noin 1,6 metriä. Siis olipa mukavan tuttua suluttaa tänäkin kesänä.

Sulussa nostokorkeus on noin 1,6 metriä...
Paikka on kuivalla maalla vedessä oleva saaristo, jossa jokaisella loma-asunnolla oma venepaikka. Vapaat paikat ovat sitten vierasveneiden käytössä. Löysimme kivan kiinnittymispaikan, jossa tietenkin oli taas paalut. Vaan kun ei oikein kovasti tuullut, niin kiinnittäytyminen onnistui ihan rauhallisesti. Kävimme katsastamassa uima-urheiluhallin yhteydessä olevan kaupan, vaan se oli jo kiinni. Uudestaan käväisimme kaupalla sunnuntaiaamuna, vaan ei siellä muuta tuoretta ollut kuin sämpylät.

SeijMer laiturissa Öer-marinassa

Ylhäällä oikealla näkyy sululle johtava väylä (kuva alueen nettisivulta)...
Illemmalla vielä pieni kierros ihmettelemässä myytävinä olevia loma-asuntoja ja sitten rauhallisen sataman syliin nukkumaan...

Ei kommentteja: