lauantai 4. kesäkuuta 2016

28.5.-4.6. Pian mennään eteenpäin

ja Fehmarn jää taakse.

Ollaan saatu vene pestyä ja pohja maalattua "myrkkyvärillä". Muutamaan vuoteen ei pohjassa
ollutkaan näkinestomaalia, kun kuljettiin viime kesät vain makeissa vesissä.  Vene laskettiin toukokuun viimeisenä päivänä veteen ja nyt lauantaina,4.6. ollaan vielä Burgstaagenissa laituripaikalla.


Heidi's Gästehause'n puutarhaa
Vietimme Heidin vierastalossa muutaman ylimääräisen yön ja siirryimme maanantaina veneeseen nukkumaan.
SeijMer oli silloin jo siirretty pesupaikalta hallien väliin, hieman suojaan kovalta tuulelta, joka täällä oli ollut jo monta päivää.
Veneen lasku oli yhtä nopeaa kuin aiemminkin täällä, siis keväällä 13. Kapulle jäi vain maston rikaus, jonka teimme valmiiksi täällä laituripaikalla.
Kuvasarjasta kootussa videossa voit katsoa tuon sujuvan vesillelaskun.


Muutoin olemme pyöräilleet Burgin keskustaan ja takaisin monet kerrat. Matkaa on entistä rautatien ratapohjaa pitkin liki kolme kilometriä suuntaansa. Kauppareissulla olemme jonkun kerran syöneet paikallisissa ravintoloissa; varsinkin Kreikkalaisen lounasruoka oli hyvää ja yksi annos riitti meille molemmille.
Ratapohjalla on muutamia tienylityksiä, joissa syntyy usein ruuhkaa...
Koko tämän viikon on tuullut tosi kovaa; purjeitten paikalleen pano oli ajoittain jopa hieman hankalaa puuskaisen tuulen takia. Vaan nyt, kun meidän olisi pitänyt jatkaa matkaa tänään lauantaina, niin eipä täällä olekaan yhtään tuulta. Yritämme huomenaamulla lähteä liikkeelle uudestaan.

Burgissa on paljon Ruotsinpihlajia ja ne kukkivat viime viikolla parhaimmillaan. Nyt kukinta alkaa jo olla ohi; muistaakseni Ruotsinpihlajan marjat eivät ole syötäviä.

Tarkkaa puuhaa tuo katukivien saumojen puhdistus...
Keskellä Burgin kaupunkia, tai no melkein, on edelleen kaunis leinikkipelto. Nyt siellä näytti olevan hevonen, jonka syöttäminen on kiellettyä.


Kärhöjä telakka-alueella...

Patsas Heidi's Gästehaus'n puutarhassa...

Mikähän kasvi tämäkin on...


Ei kommentteja: