maanantai 1. elokuuta 2016

26.-27.6. saatiin toinen punkkirokotus...


26.6.  Juhannuspäivän

aamuna, sunnuntaina, jätimme Smögenin marinan hieman ennen ylösnousua.

Tuosta 300 SEKn paikasta puomin vierestä lähdimme...
Satama oli muuttunut eilisen humun jälkeen hyvin hiljaiseksi, eikä reitillä ollut tungosta. Matkamme jatkui pohjoiseen päin melko mutkattomasti; mitä nyt kerran eksyttiin reitiltä, vaan pian päästiin taas syvään veteen.

Juhannussunnuntain rauhallisuutta Smögenin laiturilla...

Pillerillämme on navigointiohjelmana EuropeHD...

Jo puolen päivän aikoihin rantauduimme Fjällbackan marinaan, valtavan kallion juurelle. Täälläkin satamamaksu maksettiin automaattiin, josta saimme vessakoodin. Nettikoodin saimme satamaisännältä, vaikka ei netti tainnut toimia veneessämme. Saunaa kysellessämme kertoi Hamnvärd sen löytyvän viereiseltä niemeltä, jonne emme kuitenkaan menneet.

Teimme pienen kävelylenkin rannan tuntumassa ja saimme tietää, että paikkakunnalla on ollut tärkeä merkitys Ingrid Bergmanin elämässä, myös tori oli nimetty hänen mukaansa. 
Käväisimme kaupassa, jonne oli melko matka ja taas mäkeä ylös. Samalla katsastimme paikallisen terveyskeskuksen, jossa huomenissa kyselisimme mahdollisuutta saada punkkirokotus.  
Illemmalla kuvasin mustat pilvet, jotka matalalta paistavan auringon valossa näyttivät tosi uhkaavilta.

Valitettavan epäonnistunut panoraama Fjällbackan kaupungista...

27.6. Maanantaina 

kävimme kyselemässä terveyskeskuksesta, josko saisimme punkkirokotuksemme. Saimmekin ajan muutaman tunnin päähän iltapäivälle, joten ennätimme hyvin ottaa rokotteet jääkaapista lämpiämään. Rokotus sujui sitten oikein mukavasti; minäkin sain piikin kankkuun, kun kerroin, miksi sitä en käsivarteeni halunnut. Nyt olemme siis Ruotsin terveyskeskusverkoston tiedostoissa kirjoilla ja lystistä maksoimme 50 SEK per nenä.

Kiipesimme kirkonmäelle ja kiersimme taas kirkon ulkokautta. Näköalat kirkonmäeltä olivat aika upeat...


Ei kommentteja: