sunnuntai 7. elokuuta 2016

28.6 Koster-valssi soi

Tiistaiaamulla jätimme Fjällbackan normaaliin aikaan ja 25 mailin purjehduksen jälkeen saavuimme klo 14 aikaan Ruotsin viimeiseen kaupunkiin, Strömstadiin, ennen Norjan rajaa. Siis meidän matkallamme seuraava marina olisi jo Norjan puolella.

Lähdimme kävellen etsimään Systembolaget -myymälää. Pianhan se löytyikin, vaan olin lukenut jostain mainoksesta, että uudessa ostoskeskuksessa olisi monta kauppaa ja seinänaapurissa sitten se kaipaamamme systemet. Niinpä kävelimme kirkon ohi, yli joen tai lahden, ja kävelimme ja vieläkin kävelimme, kunnes se uusi ostoskeskus oli vastassa. Tarkoituksenani oli sieltä monipuolisista valikoimista ostaa kameraan uusi kortti, kun käytössä ollut oli rikkoutunut. Vaan mitä vielä: paikka oli kyllä hieno, vaan sen myymälävalikoima oli surkea; oikeastaan vain joitain vaateliikkeitä sekä karkkikauppa ja ravintola.

Strömstadin kirkko vain kaukaa...

Onko tämä joki vai lahti...

Karkkikaupan mainos uudessa ostoskeskuksessa...
Ja se systemet oli seuraavassa rakennuksessa, joten ei siis ihan seinänaapurissa. Saatiin kuitenkin juomaosaston ostokset reppuun ja syötiin raflassa pitsa puoliksi (puoliksi siis, kuten tapamme on…)

Veneelle päin kävelymatka tuntui onneksi lyhyemmältä kuin menomatka ja marinan läheisessä puistossa oli kiva kuvattava. Tunnethan Koster-valssin? Puistossa on pronssiin valettuna valssin alkutahdit ja säveltäjän ja sanoittajan patsas. Koster-saari sijaitsee Strömstadin länsipuolella Skagerakin merialueella. Ilmeisen suosittu paikka ja valssi ruotsalaisille.

Istumassa Göran Svenning, seisomassa David Hellström

Koster-valssi soi...


Ei kommentteja: